تبلیغات
معاونت پژوهشی اداره آموزش و پرورش ناحیه 3 شهرستان کرمانشاه - بهترین زمان برای ورزش در ماه مبارک رمضان ؟

ورزش در زمان سحر برای ورزشکاران روزه دار را باعث تشنگی و ایجاد ضعف در فرد و هنگام عصر را باعث افت قندخون و در پی آن عامل سرگیجه می شود. از آنجایی که فاصله بین غذا خوردن و ورزش کردن فرصت هضم غذا را پیدا کرده و خون به راحتی در عضلات ورزشکاران جریان می یابدکارشناسان معتقدند زمان مناسب شروع ورزش دو یا سه ساعت بعد از مصرف افطار است.

انجام حرکات نرمشی و کششی، شنا و پیاده روی را برای آماده نگه داشتن آمادگی عمومی بدن ضروری است. ورزشکاران سایررشته های ورزشی نیز باید سعی کنند در ماه رمضان تمرینات ورزشی خود را سبک تر انجام دهند زیرا انجام حرکات ورزشی سنگین موجب از دست دادن نمک، آب زیاد و ضعف شدید در آنها می شود.

غذای افطار بهتر است سبک، پرکالری و سریع هضم باشد

غذای ویژه روزه داران ورزشکار نیز غذای افطار بهتر است به علت سبک و پرکالری و سریع هضم مانند خرما، شله زرد، مقداری کمی شیر، کشمش، انجیرخشک و چای کمرنگ باشد تا به معده فشاری وارد نشود.

مصرف آب و آبمیوه تازه وپرهیز از نوشیدن آب زیاد و یکجا در افطار موجب بی حالی، ضعف و درد معده می شود توصیه می شود.

وعده سحر به هیچ عنوان حذف نشود

به هیچ عنوان حذف وعده سحر توصیه نمی‌شود. افت قند خون، کاهش تمرکز و پایین آمدن توان و کارآیی در طول روز مستقیما از حذف یا خوردن غذاهای نامناسب در سحری ناشی می‌شود، لذا بهتر است در وعده سحر غذایی معادل شام مصرف شود، وعده افطار مانند وعده صبحانه باشد و برای شام غذاهایی معادل وعده ناهار و یا کمی کمتر استفاده شود، مصرف کربوهیدرات‌های پیچیده (غلات، برنج، نان، ماکارونی و سیب زمینی)، ماست و مواد فیبردار( انواع میوه و سبزی) را برای حفظ کارآیی بدن در طول روز در وعده سحر مناسب هستند.

شربت عسل (یک قاشق کوچک عسل به اضافه یک لیمو ترش تازه) در سحر به ورزشکاران کمک می‌کند که در طول روز دیرتر تشنه شوند.

ورزشکاران روزه دار پودرهای رایج در بازار را مصرف نکنند

ورزشکاران روزه دار باید از مصرف پودرهای رایج در بازار به عنوان چربی سوز و یا عضله سوز به علت عوارض جانبی بر کلیه‌ها و دستگاه گوارش خودداری کنند. نباید میزان انرژی دریافتی از پروتئین در ورزشکاران بالا باشد، اگر ورزشکاران سعی کنند حدود 15 تا 20 درصد کل انرژی دریافتی روزانه را از پروتئین بگیرند برای بدنشان کافی است، زیرا مصرف زیاد پروتئین سبب ایجاد مواد زاید در خون شده و احساس خستگی را هنگام ورزش برایشان بوجود می آورد.

مصرف زیاد نمک، دفع مایعات و اسید فولیک از بدن از عوامل تشنگی می باشد.با داشتن یک رژیم متعادل و صحیح نمک کافی به بدن ورزشکاران می‌رسد و نیازی به استفاده از نمک اضافی نیست، همچنین میوه‌های متنوع و انواع مغزهای کم نمک از جمله پسته، بادام، فندق و گردو مواد مناسبی برای جبران کمبود انرژی ورزشکاران روزه دار در فاصله زمانی افطار تا خواب هستند.

 


  • آخرین ویرایش:-
آخرین پست ها